Pizza tartışmasız en sevdiğim yiyecekler arasında yer alıyor. Genellikle dışarıda yemeyi sevdiğim lezzetleri evde de deneyip yapmaya çalışıyorum. Böylece ailem ve sevdiklerime de ikram edebiliyorum. Siz de misafirlerinize pizza keyfi yaşatmak isterseniz bu ölçüleri özenle hazırlanmış, tam kıvamında ve doyurucu pizza tarifini deneyebilirsiniz. Yapım aşamalarını tek tek fotoğrafladım ve detaylıca açıklamaya çalıştım umarım beğenirsiniz.
Bu tarif iki orta boy pizza içindir. İsterseniz ölçüleri arttırabilir yada azaltabilirsiniz.
EV YAPIMI PİZZA TARİFİ
MALZEMELER
4 Su bardağı un
1 Çay bardağı sıvı yağ
Yarım Paket yaş maya
Bir miktar tuz
Sos için:
2 yemek kaşığı salça
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kekik
karabiber
Üst malzemeler:
10 Dilim sucuk
Haşlanmış mısır
Kaşar peyniri
Roka
(damak tadınıza uygun farklı malzemeler ekleyebilirsiniz.)
YAPILIŞI
Dört su bardağı unu derin bir kaba döküp ortasına bir havuz açıyoruz.
Erittiğimiz yaş mayayı, bir çay bardağı sıvı yağı ve kıvama getirecek kadar ılık suyu ekleyip yoğuruyoruz.
Toparladığımız hamurumuzun alt ve üst kısmını biraz unluyoruz.
Üzerini bir bezle kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz.
Hamurumuz mayalanırken sosumuzu hazırlıyoruz
İki yemek kaşığı salça, bir yemek kaşığı kekik, karabiber ve sıvı yağı güzelce karıştırıyoruz.
Kaşar peynirimizi rendeliyoruz
Yarım saat sonrasında hamurumuz kabarmış oluyor.
Hamuru iki parçaya ayırıyoruz
Merdane yardımıyla orta büyüklükte açıyoruz.
Açtığımız hamuru yağlı kağıt yerleştirdiğimiz fırın tepsisine alıyoruz.
Üzerine salçalı sosu sürüp, dilimlenmiş sucukları ve haşlanmış mısırları serpiştiriyoruz.
Pizzamızı 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişmesine yakın kaşar peynirini ekliyoruz.
Servis tabağına aldığımız pizzamızı roka yapraklarıyla süslüyoruz.
Afiyet olsun...