19 Ekim 2016

Kapadokya


Ülkemizin mağara evleri ve peri bacaları gibi masalsı yeryüzü şekilleriyle ünlü bölgesi Kapadokya'daydım bu hafta.


Kapadokya maceram için Çavuşin köyünde yer alan Azure Cave Suites'i tercih ettim.


Tamamı taştan oyularak inşa edilen otel Kapadokya yöresine has doğal dokuyla bütünlük sağlayan modern dekorasyonuyla dikkat çekiyor.



Oteldeki her detay ince düşünülmüş zarif bir zevke hitab ediyor.


Otel sahibesi ve çalışanları güleryüz ve ilgi alakalarıyla hayalinizdeki tatili gerçekleştirebilmeniz için her türlü imkanı seferber ediyorlar.







Kahvaltıları tek kelimeyle mükemmel ve akşama dek süren çay saatinde kahve ve çayınızın yanında kek poğaça kurabiye gibi lezzetli atıştırmalıklar da sizleri bekliyor.








Kapadokya 5467 km2 lik bir alanı kaplayan ve pek çok köy ve beldeyi barındıran oldukça geniş bir yerleşim alanı, dolayısıyla gezinizi biraz uzun planlamanızda ve mümkünse bir tura katılarak gelmenizde fayda var. Bir tatil turuyla gelmiş olmasanız bile konakladığınız otel sabah saatlerinde katılabileceğiniz günübirlik kültür turları ya da araç kiralama konusunda size bilgi verecektir.


Kapadokya aynı zamanda dünyanın en iyi sıcak hava balonu gezilerinin düzenlendiği bölge. Balonla uçma deneyimini böylesi benzersiz yeryüzü oluşumlarını seyrederek gerçekleştirmek bence insan yaşamında mutlaka yapması gereken etkinliklerden birisi.


Bu unutulmaz uçuş deneyimi için kişibaşı yaklaşık 150 euro civarında bir ücret ödemeniz gerekiyor. Yok ben balonları aşağıdan seyretmek ve fotoğraflamak istiyorum diyorsanız da bu eşsiz manzarayı yakalayabilmek için sabahın erken saatlerinde uyanmanızda fayda var.


Kapadokyada yerleşik hayatın izleri MÖ 3000 yıllarına kadar dayanıyor ve o tarihlerden beri süregelen çömlekçilik mesleği bu bölgede en güzel örnekleriyle halen icra ediliyor.


Avanos çömlekçiliğin en yoğun olarak yapıldığı yerleşim yeri.


Rengarenk desen desen, her biri birer sanat eseri değerindeki seramikleri görünce kendimi şekerci dükkanındaki küçük bir çocuk gibi hissettim.


Kızılırmak nehri kıyısında yer alan Avanos aynı zamanda sallanan köprüsü ve seramik müzesiyle de meşhur.


Tarihi taş evler mahallesi gerekli devlet yatırımları yapılırsa büyük bir turizm potansiyelini bünyesinde barındırıyor.









Ben ilk defa gittiğim ve tahminimden çok daha büyük bir coğrafyayla karşılaştığım için tatilimin kısa oluşu konusunda biraz hayıflansam da harika vakit geçirdim. Ve ardımda bir sonraki gelişimde keşfedilecek gizemli mekanlar bırakarak evime döndüm. Neyseki güzel hatıralarım fotoğraflarım ve Kapadokya ganimeti seramiklerim yanıma kar kaldı. Hepinize keyifli haftalar.


KIYAFETLER
Bej şapka: Defacto
Krem kazak: Mango
Güneş gözlükleri: Mango
Sweatshirt: Mango
Desenli pantolon: Mango
Siyah desenli elbise: Koton
Botlar: Deichmann
Gri mini etek: Mango
Spor ayakkabılar: Nike
Küpeler: Si Belle Bijoux
Çizgili üst: Mango
Taba pantolon: Mango
Topuklu ayakkabılar: Graceland
Çizgili kazak: Mango
Haki elbise: Fonda
Gri kazak: Mango
Siyah etek: Mango