4 Şubat 2017

Ballı Ay Kurabiyesi Tarifi


Kahve keyfinin yanında tatlı atıştırmalıklar olmazsa olmazım. Bu yüzden evde sık sık pişirdiğim ve severek yediğim bir kurabiye tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
 
BALLI AY KURABİYESİ

MALZEMELER

1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
250 gr margarin
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı bal
üzeri için pudra şekeri
ve aldığı kadar un


YAPILIŞI

Öncelikle margarini bir tavada eritiyoruz (pudra şekeri ve yumurta sarıları hariç) bütün malzemeleri karıştırarak derin bir kapta yoğuruyoruz.

Hamurumuzu oda sıcaklığında 5-10 dakika dinlendirdikten sonra bir merdane yardımıyla fazla inceltmeden açıp su bardağı veya kurabiye kalıbıyla ay şeklinde parçalar kesiyoruz.

Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizip ayırdığımız yumurta sarılarını üzerlerine sürüyoruz.


180 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. 


Servis tabağına dizdiğimiz kurabiyelerimizi pudra şekeriyle süslüyoruz.


    Afiyet olsun...