8 Kasım 2016

Pişi Tarifi


Evde kahvaltı ve çay saatlerinde hem doyurucu hem de lezzetli sıcacık pişiler hazırlamaya bayılıyorum. Sapanca dönüşü yaptığım pişilerin tarifini sizler için yazdım.


PİŞİ TARİFİ

MALZEMELER

Yarım kg un (3 su bardağı)
1 paket yaş maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Öncelikle ılık suda mayayı eritiyoruz. Ardından yavaş yavaş tuzu ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Üzerini  kapatarak yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.

Yeterince kabardığına emin olduğumuz hamurumuzdan küçük parçalar kopararak elimizde şekillendirip kızgın yağda kızartıyoruz. 

Herkese afiyet olsun...