22 Ağustos 2017

Çilekli Pasta Tarifi


Bu yılki doğum günüm için aklımda kalp şeklinde, üzeri çileklerle süslenmiş bir pasta fikri vardı. Hayalimdeki pastayı en güzel ben yapabilirim diyerek malzemelerimi alıp, işe koyuldum.
Yapım aşamalarını da sizin için fotoğrafladım. Ortaya hem gösterişli ve lezzetli, hem de çabucak hazırlayabileceğiniz kolay, pratik ve hesaplı bir tarif çıktı.

MALZEMELER

2 paket kakaolu pandispanya

2 paket krem şanti

yarım kilo çilek

toz şeker

süt

YAPILIŞI

Öncelikle bir kat pandispanyayı yağlı kağıt üzerine koyup etrafından kurşun kalemle çizerek ölçüsünü alıyoruz. Bu daireyi keserek ikiye katlıyoruz ve kenarlarda boşluk kalmayacak şekilde yarım bir kalp çiziyoruz. Kağıdı kesip açtığımızda simetrik bir kalp şekli oluşuyor. 


Hazırladığımız kağıttan şablonu pandispanya katlarına tek tek yerleştirip üzerinden bıçakla dikkatlice keserek kalp şekillerimizi çıkarıyoruz. 


2 paket pandispanya kullandığımız için 4 katlı bir pasta oluyor.



Ardından krem şantiyi sütle güzelce çırpıp buzdolabında 1 saat bekletiyoruz. 


Pandispanya katlarını şekerli sütle ıslatıyoruz.


Süslemek için kullanacağımız çilekleri hazırlıyoruz.


Buzdolabında kıvama gelen krem şantiyi pastanın her katına sürüyoruz ve aralarına çilek parçaları yerleştiriyoruz.


Pastamızın üzerini krem şantiyle kaplıyoruz.


Kenarlarını süslüyoruz.


Üzerine çilekleri dizerek pastamızı tamamlıyoruz.


Afiyet olsun...